Свинско с прясно зеле

Залято с фин млечен сос

Свинско с прясно зеле
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 свински котлета (дебели)
1 средно голяма глава бяло зеле
4 с. л. олио
100 г бекон
1 глава лук
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зелето се почиства от кочана и се реже на 8 лодки. Беконът се нарязва на кубчета, а лукът на полумесеци. Месото се овкусява със сол и черен пипер.

Запържва се до златисто от двете страни в 2 с. л. олио и се изважда. В същия съд се запържва беконът. Прибавя се и лукът, и когато и той се позапържи, на два пъти се добавя зелето.

Готви се 6 минути от едната страна, докато стане златисто. След това се обръща от другата и се готви още 5–6 минути. Зелето с лука и бекона се прехвърлят в тава. Отгоре се подреждат котлетите и се посолява.

В съда за пържене се налива останалото олио и се сипва брашното. След като стане златисто, се налива топлото мляко, като се бърка непрекъснато, за да няма бучки, и се оставя леко да се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер.

Ястието се залива със соса и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти