Свинско с ориз и зеленчуци

Вкусно и любимо

Свинско с ориз и зеленчуци
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

800 г свински врат
2 глави лук
1 зелена люта чушка
1 лайм
60 г краве масло
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. кориандър на зърна
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
за гарниране:
200 г дългозърнест ориз
2 стръка праз
2 пресни зелени чушки
1 скилидка чесън
500-600 мл пилешки бульон
1 домат
30 мл зехтин
1 ч. л. сух риган
1 дафинов лист
3 с. л. соев сос

Начин на приготвяне:

Запечете кимиона и кориандъра в сух тиган. Стрийте ги в хаванче с черния пипер и солта.

Нарежете месото на кубчета. Овкусете го със стритите подправки и разбъркайте добре. Оставете го да се маринова за 4-5 часа.

Прехвърлете месото в тенджера. Налейте 600 мл вода. Прибавете нарязаната на ситно люта чушка и сока от лайм. Добавете маслото и нарязания на едро лук и гответе на умерен огън под капак, докато месото омекне и остане на мазнина - около 1 час и 30 минути.

Измийте ориза много добре. Почистете и нарежете праза, чушките и чесъна. Запържете ги в зехтина.

Добавете и ориза. Овкусете с ригана, налейте бульона, пуснете дафинов лист, добавете домата, нарязан на кубчета и соевия сос. Оставете да кипне и гответе още около 10 минути. Дръпнете от котлона и оставете още 10 минути под капак.

Сервирайте месото с ориза, нарязан пресен кориандър и настърганата кора от лайма.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти