
12 бр. точени кори
400 г извара
80 г тъмни стафиди
120 г захар
80 г краве масло
2 яйца
50 мл ром
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 лимон
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Стафидите се заливат с рома и се оставят да набъбнат. Яйцата и захарта се разбиват.
Добавят се настърганата лимонова кора, изварата, отцедените стафиди и ваниловата захар.
Една кора за баница се намазва с разтопено масло, покрива се с втора, която също се намазва.
В средата се слага 1/6 от плънката. Оформя се като бохча. По същия начин се приготвят и останалите банички.
Вързопчетата се прехвърлят в тава и се пекат за около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Поднасят се поръсени с пудра захар.
Прочетете още: