150 г киноа
1 краставица
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
2-3 листа мента
за дресинга:
50 мл зехтин
1 с. л. бял винен оцет
1/4 ч. л. сумак
1/6 ч. л. микс от подправки „Рустикана“
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и сварете киноата в 400 мл вода, за около 10 минути. Дръпнете от котлона и я оставете похлупена още около 10 минути.
Обелете краставицата, отстранете семките с лъжица и я нарежете на малки кубчета. Почистете чушките и също ги нареже на кубчета. Лука нарежете на ситно.
В купа разбъркайте краставицата, чушките и лука. Накълцайте магданоза и ментата и ги сипете при зеленчуците. Добавете охладената киноа.
Разбъркайте добре зехтина с микса от подправки, сумака и оцета. Овкусете салатата с дресинга. Разбъркайте, ако има нужда посолете и сервирайте.
Още рецепти с киноа:
Чийзкейк със сладко от кайсии
Пилешко с ананас върху канапе от киноа с тиквички
Лесен ягодов десерт
Киноа със зеленчуци и тофу