Риет с пушена скумрия

Свежа и полезна рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

400 г топло пушена скумрия

125 г краве масло

0.5 глава лук шалот

2 стръка копър

0.25 връзка див лук

50 мл бяло вино

сол и черен пипер

За гарниране:

2 краставици

2 стъбла селъри

1 връзка репички

1 глава червен лук

1 връзка копър

60 г орехи

80 мл зехтин

40 мл бял винен оцет

1 ч.л. мека горчица

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете много добре рибата от кости и я накъсайте. Нарежете лука, копъра и дивия лук на ситно. Разтопете маслото на умерен огън и в него за кратко запържете лука. Не бива да променя цвета си. Добавете рибата, сол и пипер на вкус. Налейте и виното.

Гответе на слаб огън, докато виното почти се изпари - около 10 минути. Дръпнете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура.

Прехвърлете в купа и добавете дивия лук и копъра. Бъркайте, докато се получи пастет.

Прехвърлете във формички за крем брюле и приберете в хладилник поне за час.

Обелете краставиците и заедно с репичките ги нарежете на тънки шайби с помощта на ренде тип „Мандолина“.

Обелете целината и я нарежете косо. Наситнете копъра, а лука нарежете на полумесеци. 

От зехтина, оцета, горчицата и сол на вкус направете дресинг. 

Запечете орехите на сух тиган и ги накълцайте. 

Разбъркайте зеленчуците с дресинга и орехите. Оставете ги да престоят за 10 минути и ги поднесете с риета.

Други рецепти:

Яжте риба – редовно и отговорно

Съвети за пазаруване на риба

6+1 причини да ядете риба

Как се пържи дребна риба

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти