Рецепта за пълнени чушки, която трябва да опитате преди края на лятото

С боб и моцарела на жар

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 пресни чушки (дребни)
250 г сирене „Моцарела“
1 консерва червен боб (400 г)
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. лют пипер на люспи
50 мл зехтин
сол на вкус

Днешнaтa ни рецепта за пълнени чушки не е от класическите – червен боб, моцарела, цял букет от аромати и то изпечени на жар.

Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата. 

Лукът се наситнява и се пържи в зехтина, докато омекне. 

Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след 1–2 минути плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади. 

От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената. 

Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела. 

Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти