Пълнени люти чушки в кюфтета

Пиперлива кулинарна хрумка

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

за каймата:
600 г смляно месо от свинска плешка
400 г смляно месо от телешки врат
60 г галета
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
за чушките:
10 зелени люти чушки
200 г крем сирене
70 г сирене „Чедър“
1 скилидка чесън
2 стръка магданоз 

Необходими продукти:

Двата вида мляно месо се смесват със стрития на паста чесън, накълцания лук, галетата, кориандъра, пушения пипер, сол и черен пипер на вкус. Каймата се оставя поне за 1 час в хладилник.

Лютите чушки се почистват от дръжките и семките. Крем сиренето се разбърква с настъргания чедър, стрития на паста чесън и накълцания магданоз. 

Чушките се пълнят със сместа с помощта на пош. 

Каймата се разделя на 10 топки. Във всяка се поставя по една пълнена чушка, затварят се добре. По желание се увиват в ленти бекон. 

Пекат се на скара от всички страни до готовност. 

Сервират се със сос по желание.

Прочетете още:

Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти