12 големи прави люти чушки (шипка или рибка)
100 г краве сирене
100 г кашкавал от краве мляко
100 г крем сирене
1/2 ч.л. сух чесън
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. риган
24 тънки резена бекон
50 г барбекю сос
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две по дължина и ги изчистете.
Намачкайте кравето сирене с вилица. Кашкавала настържете на ситно ренде.
Разбъркайте кравето сирене с кашкавала и крем сиренето. Овкусете с чесъна, пушения пипер и ригана.
Напълнете всяка половинка със сместа и ги увийте с бекон.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. Намажете с барбекю сос и печете още 2-3 минути.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
Защо точно чушки
История за чушки, пиперки и родни капии
Печени чушки с извара
Панирани чушки с доматен сос
Пълнени чушки с боб