Пуешки кюфтета „Кордон бльо“

По рецепта, вдъхновена от любима кулинарна класика

Пуешки кюфтета „Кордон бльо“
Снимка: ThinkStock/Guliver
1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

600 г пуешко филе
100 г пражка шунка
100 г сирене „Ементал“
50 г сирене „Пармезан“
120 мл зехтин
4 яйца
4 стръка мащерка
2 филии бял хляб
2 скилидки чесън
1 глава лук
сол и бял пипер на вкус
брашно и галета за овалване
за соса:
250 мл прясно мляко
80 г сирене „Пармезан“
20 г краве масло
20 г брашно
1 с. л. дижонска горчица
1 щипка индийско орехче
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пуешкото филе се смила в месомелачка. 

Лукът и пармезанът се настъргват, чесънът се стрива на паста с малко сол, мащерката се наситнява, а хлябът се смила. Смесват се със смляното месо и се разбърква добре. Добавят се 50 мл от зехтина, 1 яйце, сол и бял пипер на вкус. 

Каймата се размесва много добре и се оставя да престои 30 минути. Ементалът и шунката се режат на парчета. 

От каймата се правят не много големи кюфтета, в които се слагат шунка и ементал, затварят се добре. Овалват се в брашно, разбитите яйца и накрая – в галета. 

Пържат се в загретия зехтин – до готовност. Брашното за бешамела се запържва в сгорещеното масло до златисто. Налива се млякото и се бърка непрекъснато. 

Когато сосът се сгъсти, се овкусява с настърган пармезан, горчица, индийско орехче и сол на вкус. Кюфтетата се поднасят с бешамела. 

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти