Пилешко в гювеч

Богат, ароматен и неустоим

Пилешко в гювеч
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

4 цели бутчета
125 г краве масло
4 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
40 г сушени домати (в мазнина)
2 стръка пресен риган
200 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50 г брашно
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разделете бутчетата на горни и долни. Отрежете капачетата на долните бутчета. Овкусете със сол и черен пипер. 

Нарежете на едро лука, чесъна, спанака, магданоза, ригана и сушените домати. Запечете брашното в сух тиган. 

В купа разбъркайте месото със зелениите, брашното, червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Прехвърлете сместа в гювеч. 

Подредете бутчетата отгоре. Залейте с млякото и виното. Ако има нужда, налейте вода. Залейте с разтопеното масло. 

Похлупете и печете на 150 градуса с вентилатор за 2 часа. След това махнете капака и запечете до златисто. 

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти