
4 цели бутчета
125 г краве масло
4 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка магданоз
100 г бейби спанак
40 г сушени домати (в мазнина)
2 стръка пресен риган
200 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
50 г брашно
1 дафинов лист
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете бутчетата на горни и долни. Отрежете капачетата на долните бутчета. Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете на едро лука, чесъна, спанака, магданоза, ригана и сушените домати. Запечете брашното в сух тиган.
В купа разбъркайте месото със зелениите, брашното, червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус. Прехвърлете сместа в гювеч.
Подредете бутчетата отгоре. Залейте с млякото и виното. Ако има нужда, налейте вода. Залейте с разтопеното масло.
Похлупете и печете на 150 градуса с вентилатор за 2 часа. След това махнете капака и запечете до златисто.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко