Пилешки руладини с доматен сос и ньоки

Резултатът си заслужава всяка отделена минута

Пилешки руладини с доматен сос и ньоки
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 пиле
50 г пушен кашкавал
50 г филе „Елена“
2 с. л. галета
80 мл зехтин
20 г орехи
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 бутилка пасирани домати (800 мл)
100 мл червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
50 мл зехтин
1/2 ч. л. захар
сол на вкус
за парижките ньоки:
125 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
50 г сирене „Пармезан“
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Разделете пилето на части. Отделете бутчетата и филето, а фенера и крилцата използвайте за супа. Обезкостете бутчетата. Изтънете добре филето. Не ги почиствайте от кожата.

Настържете кашкавала, а филето елена, орехите, босилека и магданоза накълцайте и разбъркайте всичко с галетата, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Поставете от плънката по малко върху всяка пържола, притиснете хубаво и навийте рула. Завържете с конец и овкусете със сол и черен пипер.

За соса наситнете лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин. Налейте виното, а след минута-две прибавете доматите и овкусете със сол и захар.Сложете месото в соса и гответе на слаб огън под капак за около 45 минути, докато омекне. Овкусете със сол. Ако има нужда, налейте вода.

За парижките ньоки в дълбок съд налейте 200 мл вода. Прибавете маслото и оставете съда на умерен огън. Щом сместа кипне, сипете брашното и бъркайте, докато започне да се отлепва от стените на съда. Дръпнете от огъня.

Разбийте тестото, като едно по едно добавяйте яйцата. Овкусете с настърганото сирене, смачкания на паста чесън и наситнения босилек. Прехвърлете в пош и оставете да се охлади. С помощта на поша оформете парченца от тестото, като ги режете през 1–2 см и пускате в кипяща подсолена вода. Варете ньоките 2–3 минути и ги извадете.

Сервирайте руладините със сварените ньоки.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти