Пилешка салата с ябълки и орехи

Готова за минути

Пилешка салата с ябълки и орехи
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 печено пиле (450 г изпечено месо)
3 сладко-кисели ябълки
250 г майонеза
100 г орехи
50 г кисело мляко
1/2 лимон
1/4 връзка естрагон
2 с. л. захар
1 с. л. дижонска горчица
зехтин за намазване
сол на вкус
салата „Айсберг“ за поднасяне

Начин на приготвяне:

Орехите се запичат в тиган, след това се поръсват със захарта и се оставят да се карамелизират. 

Охлаждат се върху пергаментова хартия и се накълцват. 

Пилето с почиства от кожата и костите. Месото се реже на едри кубчета. 

Майонезата, киселото мляко, горчицата и накълцаният естрагон се смесват. Овкусяват се със сол, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, а по желание – и с лют сос. 

Месото се смесва със соса, прибавят се и нарязани на кубчета необелени ябълки и орехите, и се разбърква. 

Салатата се сервира върху резен от салата „Айсберг“ или върху радичо.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти