Пиле със зеле

Апетитно основно

1 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

4 цели пилешки бутчета
200 г бекон (плочка)
500 мл пилешки бульон
40 мл зехтин
1 глава прясно зеле
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зелето и чесънът се нарязват на ситно, лукът – на ивички, а беконът – на кубчета. 

Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват до златисто в тенджера със сгорещен зехтин. 

Изваждат се и в същия съд се запържват лукът, чесънът и беконът. Подправя се със зърната черен пипер, дафиновите листа, горчицата, оцета и захарта. 

Добавя се зелето и се запържва. 

Прехвърля се в тава, налива се бульонът и се посолява. 

Отгоре се подреждат пилешките бутчета. 

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти