4 цели пилешки бутчета
200 г бекон (плочка)
500 мл пилешки бульон
40 мл зехтин
1 глава прясно зеле
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето и чесънът се нарязват на ситно, лукът – на ивички, а беконът – на кубчета.
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват до златисто в тенджера със сгорещен зехтин.
Изваждат се и в същия съд се запържват лукът, чесънът и беконът. Подправя се със зърната черен пипер, дафиновите листа, горчицата, оцета и захарта.
Добавя се зелето и се запържва.
Прехвърля се в тава, налива се бульонът и се посолява.
Отгоре се подреждат пилешките бутчета.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час.
Други рецепти:
- Вкусен лучник с пиле
- Пиле в патладжан на шиш
- Пиле къри
- Пиле с домати и маслини
- Печено пиле по селски