Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос

С гарнитура от ароматни картофи

Печени пилешки бутчета с бял барбекю сос
Снимка: ThinkStock/Guliver
1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

12 горни пилешки бутчета
150 мл бяло вино
50 г краве масло
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
400 г майонеза
100 г мед
200 мл ябълков оцет
1 лимон
2 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. кайенски пипер
1/2 ч. л. сушен лук
сол на вкус
за картофите:
800 г пресни картофи
200 г заквасена сметана
125 г краве масло
50 г бейби спанак
1/2 връзка леворда
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Майонезата се разбърква с настъргания хрян, ябълковия оцет, настърганата лимонова кора, сока от половината лимон, кайенския пипер, сушения лук, сол, прясно стрит в хаванче черен пипер и меда. 

Бутчетата се овкусяват със сол, черен пипер и риган и се подреждат едно до друго в тава, така че кожата да е от горната страна. Налива се виното. 

Тук-там се поставя от маслото, нарязано на малки кубчета и се пече в загрята на 160 градуса фурна до златисто – за 1 час и 30 минути. 

По време на печенето на няколко пъти се маже с барбекю соса. 

Картофите се измиват и се сваряват на пара. Намачкват се и се разбъркват с маслото, сметаната, нарязаните на ситно спанак и леворда, сол и черен пипер. 

Пилето се сервира с картофите и с останалия барбекю сос.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти