Печен карфиол

С много ароматни подправки

Печен карфиол
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 глава карфиол
4 стръка мащерка
100 г зелени маслини (без костилки)
2 скилидки чесън
1 ч. л. бял синап
50 мл зехтин
4 стръка магданоз
кората от 1 лимон
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зехтинът се загрява, съдът се дърпа от котлона и в него се пускат накълцаните скилидки чесън и наситнените маслини. Прибавят се счуканите зърна синап и бял пипер. Подправя се със сол на вкус и листенца мащерка, и се разбърква добре.

Карфиолът се почиства и се вари в подсолена вода, докато леко омекне.

Изважда се, отцежда се добре и се охлажда. След това се полива с овкусения зехтин и се оставя за 30 минути, за да поеме ароматите. Прехвърля се в тава и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Поднася се с наситнения магданоз и настърганата лимонова кора. 

Още идеи за готвене: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти