Палачинкова торта с пилешко

Рецепта в индийски стил

Палачинкова торта с пилешко
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

за палачинките:
350 мл прясно мляко
150 г брашно
1 яйце
1 щипка сол
олио за мазане
за плънката:
1 пиле (1,2 кг)
2 люти чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
1 дафинов лист
2 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. червен пипер
сол на вкус
за заливане:
4 яйца
2 с. л. олио
1/4 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства и се сварява във вода, заедно с един дафинов лист. След това се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се накъсва. 

Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и се стриват в хаванче. Чушките, лукът, чесънът и джинджифилът се режат наситно и се запържват в олиото. Подправя се с кимиона, кориандъра, куркумата и червения пипер.

Прибавя се и накъсаното пилешко месо. Разбърква се и се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Брашното за палачинките се смесва със солта. Добавят се млякото и яйцето и се разбърква. 

В намазан с олио тиган се приготвят 7 палачинки, като се пекат само от едната страна. Изваждат се и се оставят с неопечената страна нагоре, като не се редят една върху друга, за да не залепнат.

Съд с термоустойчиви дръжки се маже с олио и се покрива с хартия за печене. Яйцата се разбиват със сол, черен пипер и куркума. 

Всяка палачинка се потапя в сместа и се редят една върху друга в съда с неопечената страна нагоре, като между тях се разпределя плънката. 

Завършва се с палачинка и се залива с остатъка от разбитите яйца. Готви се на котлона за около 5 минути. След това се прехвърля в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се пече още 10–15 минути.

Още рецепти за торта:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти