Пай с пилешко, спанак и ориз

Богато ястие

Пай с пилешко, спанак и ориз
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

9 точени кори (дебели)
400 г пилешко филе
400 г краве сирене
200 г спанак (почистен)
150 г бисерен ориз
100 г краве масло
100 мл олио
4 яйца
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Оризът се сварява в подсолена вода и се отцежда. Пилешкото филе се намазва с 20 мл олио, посолява се и се готви на тиган, докато стане златисто, но не и напълно готово. 

Изважда се и се нарязва на кубчета. Спанакът и пресният лук се нарязват и се запържват в 20 мл олио за кратко, докато омекнат. Изваждат се и се смесват с наситнените копър и магданоз, пилешкото месо, ориза, яйцата, натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус. 

Маслото се разтопява и се разбърква с останалото олио. Лист пергаментова хартия се намокря, след това се намазва с мазнина. Върху него се редят 8 точени кори, като всяка се маже обилно с мазнина. 

Така подредените кори се поставят в съд с термоустойчиви дръжки, заедно с хартията. Слага се плънката и се покрива с последната кора. Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се маже с мазнина. 

Тиганът се загрява на котлона за 5 минути, за да може корите на дъното да станат хрупкави. След това паят се слага в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се пече около 30 минути. Нарязва се и се сервира.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти