150 г фини овесени ядки
100 мл прясно мляко
100 мл вода
50 г сирене „Чедър“
1 ч. л. сух риган
сол на вкус
брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Млякото и водата се загряват и с тях се заливат овесените ядки. Оставят се за 10 минути да се накиснат. След това се прехвърлят в купа, за да се охладят.
Към тях се добавят фино настърганият чедър и ригана, и се меси с ръце докато се получи мека топка.
Върху хартия за печене се поръсва малко брашно, поставя се тестото, отгоре се поръсва с още малко брашно и се разточва тънък правоъгълник. Изрязват се кръгчета с помощта на кафена чашка. Хартията се прехвърля в тава за печене.
Крекерите се пекат около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изваждат върху метална скара, за да изстинат.
Още рецепти:
Сладки с кафе
Бисквитки-сърца
Хрупкави сусамени бисквити
Лесна рецепта за домашни бисквити
Бисквитки с боровинки и кокос