Надиплен хляб

С яйца и сирене

Надиплен хляб
Снимка: 24kitchen
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

за тестото:
500 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
180 мл прясно мляко
2 яйца
40 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар

за плънката:
300 г сирене
100 г кашкавал
1 с. л. кисело мляко
1 яйце

Начин на приготвяне:

Смесете маята със затопленото мляко, захарта и щипка брашно. Оставете да шупне. Разтопете маслото. Сипете брашното в купа, оформете кладенче, чукнете яйцата и прибавете шупналата мая, маслото и солта.

Замесете меко и еластично тесто, поставете го в набрашнена купа, поръсете го с брашно, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва, докато удвои обема си. За плънката смесете яйцето с киселото мляко, а след това разбъркайте с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина от 1 см и я намажете с масло. Върху нея разпределете плънката от сирена.

Застелете форма терин с намокрена пергаментова хартия и я намажете с масло. Нарежете тестото с плънката на квадрати и ги подредете на купчинка един върху друг. Поставете купчинката от тесто легнала в терина. Оставете да втаса повторно за около 1 час.

Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Намажете тестото с разтопено масло и изпечете хляба до готовност – за около 30 минути.

Други рецепти:

Царевичен хляб с маслини за закуска
Как да омесим хляб у дома
Как да съхраняваме хляб
Да си направим хляб със семена
Три индийски хляба от едно тесто

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти