Кюфтета по овчарски

Много апетитни и много вкусни

Кюфтета по овчарски
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г смляно телешко месо
250 г смляно агнешко месо
400 г кисело мляко
200 г овче саламурено сирене
3 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сода
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява. Хлябът се накисва във вода. Двата вида мляно месо се смесват с отцедения хляб, 1 яйце, лука, 1/2 ч. л. чубрица, червен пипер, сол и черен пипер на вкус. 

Разбърква се добре и каймата се оставя в хладилник за около час. След това се оформят средно големи кюфтета. Пържат се в загрятото олио до златисто и полуготовност. 

Подреждат се в тава.Заливат се със смес от 2 разбити яйца, киселото мляко, намачкания чесън, натрошеното сирене, содата, 1/2 ч. л. чубрица, сол и черен пипер на вкус. 

Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Поднасят се горещи.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти