
500 г смляно телешко месо
250 г смляно агнешко месо
400 г кисело мляко
200 г овче саламурено сирене
3 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 филия бял хляб
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сода
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява. Хлябът се накисва във вода. Двата вида мляно месо се смесват с отцедения хляб, 1 яйце, лука, 1/2 ч. л. чубрица, червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
Разбърква се добре и каймата се оставя в хладилник за около час. След това се оформят средно големи кюфтета. Пържат се в загрятото олио до златисто и полуготовност.
Подреждат се в тава.Заливат се със смес от 2 разбити яйца, киселото мляко, намачкания чесън, натрошеното сирене, содата, 1/2 ч. л. чубрица, сол и черен пипер на вкус.
Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Поднасят се горещи.
- Солен кекс с тиквички
- Салата от тиквички
- Чипс от тиквички на фурна
- Тиквички бюрек
- Сладко от тиквички