Картофи с яйца на фурна

Апетитно безмесно предложение

Картофи с яйца на фурна
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 кг картофи
4 яйца
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 консерва домати на кубчета (400 г)
50 мл зехтин
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. самардала
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се белят и се режат на лодки. Заливат се с половината зехтин и се овкусяват със сол, черен пипер и самардалата. Прехвърлят се тава и се пекат 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Лукът се наситнява и се запържва в останалия зехтин. Добавя се и чесънът. Щом лукът стане стъклен, се поръсва с ригана, мащерката и червения пипер. 

Наливат се доматите и се готви 5–10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Картофите се заливат с доматите и се разбърква. Оформят се 4 гнезда и се чукват яйцата. 

Ястието се пече 10–12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.Поръсва се с наситнен магданоз и се сервира.

Прочетете още по темата:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти