Как се прави: Плоска питка

Как се прави: Плоска питка

0 от общо 0 гласа

Днес "Да сготвим с Милена" показват техника за лесна и бърза плоска питка.

Нужните ни продукти са:

2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша топла вода
1 щипка сол
1 шипка захар
3-4 супени лъжици олио
Кашкавал или сирене (по желание)
1/3 кубче жива мая
Чубрица

Начин на приготвяне:

Започваме с разтварянето на маята. Много е важно водата да е топла, но не чак вряща, за да не убием маята. Докато разбъркваме, добавяме захарта. Докато изчакваме маята да шупне, добавяме брашното в купа, добавяме маята и започваме да разбъркваме, след това добавяме олиото, солта и чубрицата.

След това слагаме хартия за печене в тавичка и започваме да разстиламе тестото в нея. Тази стъпка е малко по-трудоемка, защото тестото е сравнително лепкаво. Целта ни е еднакво дебел слой.

Преборите ли се с тестото може да поръсите с кашкавал или сирене, ние предпочетохме кашкавал, и слагате тавичката в предварително загрятата на 200 градуса фурна. Ако по време на печено тестото е залепнало за хартията, ще ви е по-лесно да изчакате малко да изстине преди да я извадите. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хляб с вино и орехи

Царевичен хляб с маслини за закуска

Как да омесим хляб у дома

Как да съхраняваме хляб

Да си направим хляб със семена

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти