Как се прави: Домашен сусамов тахан

По-лесно, отколкото си мислите

Как се прави: Домашен сусамов тахан
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

240 г сусам
80 мл олио от гроздови семки
(слънчогледово олио или зехтин)  

Начин на приготвяне:

Сусамът се сипва в тава и се пече 8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбърква, докато стане златист. 

След това се охлажда и се смила в блендер или кафемелачка.

Малко по малко се налива от олиото, докато се получи желаната гъстота. Съхранява се в стъклен съд.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Консервиране и съхраняване на чесън

Кисело зеле

Хляб с вино и орехи

Хумус

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти