Как да сготвим октопод

Нека се поглезим с морски дарове

Как да сготвим октопод
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 октопод
5-6 скилидки чесън
1 чаша бяло вино
1 стрък целина (нарязан на парчета)
Сол и пипер

За запържването:

2 лъжици зехтин
2 супени лъжици див лук
1 супена лъжица чесън, нарязан на малки парчета
1 лъжица чили сос (по желание)

Разделете октопода на две. Едната част сложете в тенджера с 300 мл. вряща вода, чесън и целина. Оставя се да ври в продължение на 40 минути.
Втората част от октопода се вари в 200 мл. вряща вода + една чаша вино, целина и чесън. Варете октопода в продължение на 40 минути.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете чесън, лук и чили и запържете за около 2 минутки. Добавете октопода и гответе от двете страни в продължение на 3-4 минути. Подправя се със сол и черен пипер. Сервира се топъл!

Можете да приготвите вкусна гарнитура пюре от нахут, картофи и див лук. За нея ще са ви необходими:
3 големи картофа (варени)
1 консерва нахут
2 супени лъжици лук (нарязан на малки парченца)
Червен пипер на прах
Сол и черен пипер
1 чаена лъжица чесън на прах
1 супена лъжица масло

Смачкайте картофите и нахута с вилица или в блендер. Добавете всички подправки и маслото. Ако решите да сервирате гарнитурата топла, то затоплете пюрето и добавете маслото точно преди сервиране. Разбърква се добре, за да се разтопи маслото.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти