Хрупкаво свинско с портокалов сос

Интригуваща сладко-солена комбинация

Хрупкаво свинско с портокалов сос
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г свинско контрафиле
100 г кокосови стърготини
100 г брашно
2 яйца
2 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
100 г портокалов мармалад
50 г мед
2 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сухо чили (без люспи)
сокът от 1/2 портокал
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се реже на тънки парчета, напречно на мускула. Овкусяват се със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват. 

Хлябът се смила. Разбърква се с кокосовите стърготини. Месото се овалва в брашното. 

Потапя се в яйцата. След това се овалва в трохите със стърготините. Пържи се в сгорещено олио до златисто. 

Портокаловият мармалад се разбърква с портокаловия сок, меда, горчицата, чилито и сол на вкус. Месото се сервира със соса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти