Дърпано свинско

Мераклийски приготвено на бавен огън

5 от общо 1 гласа
300 мин.
Необходими продукти

2 кг свинска врат

1 с.л. морска сол

1 ч.л. сух чесън

2 с.л. кафява захар

1 ч.л. сух лук

1 с.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер на зърна

1/2 ч.л. сухо чили

250 мл ябълков сок

30 мл ябълков оцет

3 с.л. соев сос

500 мл пилешки бульон

200 г барбекю сос

Начин на приготвяне:

Смелете в кафемелачка морската сол със сухия чесън, захарта, сухия лук, червения пипер, черния пипер и чилито.

Разбъркайте ябълковия сок с оцета, соевия сос и 1ч.л. от смлените подправки. Напълнете спринцовка за шпиковане и инжектирайте сместа в месото.

Сложете месото в подходящ съд, поръсете го с останалата част от подправката и налейте бульона.

Печете под капак на 150 градуса за 4 часа.

Извадете месото в друг съд и го оставете да почине за поне 20 минути, покрито с лист алуминиево фолио.

Изсипете получения сос в тенджера, отстранете мазнината и редуцирайте на котлона.

Накъсайте месото и го овкусетете с редуцирания сос и малко барбекю сос.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти