
2 яйца (със стайна температура)
250 мл животинска сметана
200 г ананас
200 г ягоди
80 г кристална захар
70 г пудра захар
2–3 стръка босилек
кората от 1/2 лимон
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. бял винен оцет
1 щипка сол
Необходими продукти:
Белтъците се отделят жълтъците и се разбиват с щипка сол. Малко по малко и при постянно разбиване се добавя пудрата захар.
Сипва се и оцетът и отново се разбива.
Сместа се прехвърля в пош и се оформят кръгове с диаметър 4–5 см.
Пекат се 50 минути в загрята на 100 градуса фурна, без вентилатор. След това фурната се изключва и кръгчета се оставят вътре да се охладят.
Сметаната се разбива с кристалната захар.
Ягодите и ананасът се почистват, нарязват се на кубчета и се смесват с настърганата лимонова кора, лимоновия сок и наситнения босилек.
Върху целувчената основа се слага от сметаната, поръсва се с плодовата смес и се поднася.
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад