Безглутенова питка с бекон и семена от фенел

Вкусна, красива и ароматна

рецепта рецепти
Снимка: 24Kitchen
1 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

2 с.л. зехтин екстра върджин

125 г бекон или панчета

2 с.л. семена от фенел

400 г безглутеново брашно с набухвател

125 г пълномаслено кисело мляко

200 мл вода

2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона или панчетата на малки кубчета и ги запържете в умерено загрят тиган с 1 с.л. зехтин. Добавете 1 1/2 с.л. семена от фенел и разбъркайте. Гответе 5-8 минути, докато беконът се запържи добре. Извадете го в чиния, постлана с кухненска хартия. Оставете да изстине.

2. В голяма купа сипете брашното, водата, киселото мляко, 1 с.л. зехтин и разбъркайте. Добавете бекона със семената фенел и щипка сол. Разбъркайте добре сместа, докато се образува топка от лепкаво тесто. Прехвърлете го в тава, постлана с хартия за печене и оформете в кръгла форма. С помощта на остър нож разрежете повърхността на 8 триъгълни парчета. Намажете леко с вода и поръсете останалите семена фенел. Печете питката в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути.

3. Оставете питката да изстине и поднесете с масло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти