
400 г пилешко филе
150 г краве сирене
100 г спанак
1 печена червена чушка
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
4 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за поръсване:
40 г накълцани орехи
2 с. л. сусам
1 ч. л. смлян коринадър
1 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Пилешкото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в 1 с. л. зехтин от всяка страна, до златисто. След това се реже на кубчета.
В същия съд, в останалия зехтин, се запържва нарязаният наситно лук, заедно с наситнените чесън и джинджифил. Към тях се прибавя чушката, нарязана на кубчета.
След това се връща пилето и се слага наситненият спанак. Разбърква се, дърпа се от огъня и се прибавят накълцаният магданоз, сол и черен пипер. Отцежда се.
На три места една върху друга се слагат по 3 кори, намазани с разтопено масло. Изрязват се по четири квадрата, които се поставят в намаслени форми за мъфини.
Във всяка форма се поставя натрошено сирене, а отгоре и от пилешката смес. Краищата се събират, така че да се оформи бохча. Пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути.
Поръсва се със запечени на сух тиган нарязани орехи и зърна сусам, смесени с кориандър, кимион, сол и черен пипер.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница