Карфиолена супа с горгонзола

Есенна италианска супа

Карфиолена супа с горгонзола
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 глава
1 карфиол
1 глава лук
100 г сирене „Горгонзола“
100 мл животинска сметана
1 л зеленчуков бульон
40 г краве масло
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол на вкус
за крушите:
2 круши
1 щипка канела
20 г краве масло
2 с. л. захар
50 мл ябълков оцет
1 стрък мащерка 

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното масло. Когато омекне, се прибавят карфиолът, дафиновият лист и мащерката. 

Налива се бульонът и се посолява. Готви се докато карфиолът омекне. След това мащерката и дафиновият лист се изваждат. 

В супата се налива сметаната, прибавя се горгонзолата и всичко се пасира. Крушите се обелват, почистват се и се режат на големи кубчета. 

Запържват се в маслото, когато омекнат, се овкусяват със захарта и оцета и се ароматизират с листенцата мащерка и канелата. Готвят се 10 минути.

Супата се поднася с крушите.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти