Вкусна и ароматна чеснова багета

Вкусна и ароматна чеснова багета

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

Четвърт купче жива мая
Половин чаена лъжичка захар
200 грама брашно 

А за плънка са ни нужни:
60 грама масло
1 връзка чесън
магданоз
сол на вкус
едно яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Започваме като в леко затопленото мляко сипваме захарта и разтваряме маята. Както всички други пъти, в които сме правили тесто - млякото не трябва да е нито прекалено студено, нито прекалено горещо, за да можем да активираме маята правилно.

След като разтворим маята в купа добавяме брашното, и на тънка струйка изсипваме млякото. Бъркаме докато стане трудно, а след това омесваме с ръка. След като го омесим, го покриваме с домакинско фолио и го оставяме да втаса, докато удвои размера си двойно. Важно е да втасва на топло.

След като втаса, го вадим от купата и на повърхност, подходяща за месене, го премесваме. Накрая го разделяме на две равни топки и ги покриваме с кърпа и ги оставяме да постоят още 15-тина минути.

В това време се захващаме с плънката. Нарязваме чесъна и магданоза на ситно. Към нарязаните свежи подправки добавяме сол на вкус и маслото, което сме разтопили. 

След това се връщаме към тестото, което вече сме сложили в тавичка с хартия за печене. Правим прорез по дължина, без да го срязваме до долу, трябва да се получи джобче, а в джобчето изсипваме от плънката. Накрая ни остава само да намажем багетите с яйце, което сме разбили. След това ги слагаме да се пекат, но не в загрята, а в студена фурна. Първо ги пъхаме и след това я включваме на 180 градуса.

Печем, докато хванат златиста коричка. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Как да съхраняваме хляб

Да си направим хляб със семена

Хляб с мед и розмарин

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти