Спагети с морски дарове в хартия

Да готвим като италианци

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

3 с.л. зехтин

2 с.л. нарязан магданоз

1 люта чушка

6-8 бр. чери домати

400 г домати пасата

1 скилидка чесън

12 бр. скариди

500 г миди „Вонголе“ (бели пясъчни миди)

500 г черни миди

12 бр. миди „Сен-Жак“

125 мл бяло сухо вино

400 г спагетини

За тази рецепта използвайте спагетини и много много пресни морски дарове. След като сварите пастата я обединете с предварително подготвения сос с морски дарове и ги разпределете в хартиени пакетчета. Запечете за 5 минути и поднесете веднага. Истинска наслада!

Начин на приготвяне:

 

1. За соса сипете зехтина в дълбок тиган или тенджера и запържете в него нарязаните на ситно чесън, люта чушка, стъбла магданоз и нарязаните на кубчета чери домати. След 1-2 минути предварително обелените и почистени от вената скариди, мидите „.Сен-Жак“, черните и белите миди. Добавете бялото вино и изчакайте то да се изпари. Добавете пасираните домати и овкусете със сол. Разбъркайте добре. Поставете капак и разтръскайте добре тигана. Гответе 3-4 минути или докато черупките на мидите се отворят.

2. Сварете спагетините в тенджера с вряща подсолена вода за 5 минути или ¾ от посоченото върху опаковката време за приготвяне. Прехвърлете прецедените спагетини в съда със соса заедно с малко вода от варенето и разбъркайте за 30 секунди.

3. Пригответе 4 листа хартия за печене (40х40 см). Разпределете сместа от паста, сос и морски дарове по равно върху всеки лист. Прегънете на две и завийте хартията добре, така че да се получат затворени хартиени пакети.

4. Поставете пакетите в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти