Необходими продукти
200 г микс от салати (спанак, рукола, радичо)
100 г киноа
2 печени червени чушки
1/2 глава червен лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мента
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лайм
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Киноата се вари 10 минути в подсолена вода. Отцежда се, залива се със студена вода и отново се отцежда много добре.
Ментата и магданозът се наситняват, чушката се реже на кубчета, а лукът – на полумесеци.
В купа се смесват чушките, ментата, магданозът, салатите, лукът и киноата. Овкусява се с настърганата кора и сока от лайма, зехтина и сол.
Разбърква се добре и се поднася.
Още рецепти:
- Здравословна салата с авокадо
- Бърза зелена салата с маринован лук
- Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи
- Салатено зелено
- Зелена салата с боровинки