Руло от тиквички с чушки и крема сирене

Свежо, ароматно и различно

3.5 от общо 2 гласа
85 мин.
Необходими продукти

За блата

тиквички - 700 гр  

червени чушки - 2 бр 

яйца - 3 бр  

крема сирене - 100 гр 

чесън - 1-2 скилидки 

сол на вкус

За плънката

крема сирене - 300 гр 

чесън - 2 скилидки 

бадеми счукани - 30 гр  

копър - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Не е чак толкова трудно да се направи руло от тиквички, колкото си мислите. Притесненията, че може би няма да се изпече солиден блат, който да запази формата си и да не се начупи, са абсолютно неоснователни. Просто трябва да изцедите водата от тиквичките много добре и да ги споите с яйца и малко крема сирене. Него, впрочем, може да замените с пармезан, ако желаете, но в никакъв случай с кашкавал. Той се отпуска и с него провалът е гарантиран. После просто имайте търпение да го изпечете и нататък става лесно, гарантират от Mate Kitchen.

Следвайте стъпките, описани в рецептата и показани във видеото na Mate Kitchen, и ще сложите на трапезата си наистина изключително руло от тиквички. Свежо, ароматно, различно – още една великолепна рецепта с тиквички, която ще ви стане любима.

Пригответе си остър нож, за да нарежете вашето руло от тиквички с чушки и крема сирене на красиви правилни парчета. Ако острието е тъпо, рулото ще се смачка и плънката ще излезе. Разбира се, трябва да го държите на студено в хладилника до момента на поднасяне.

Заради крема сиренето рулото всъщност е доста питателно и две парчета от него ще ви заситят добре заедно със салата или пък купичка супа. Онези от вас, които възприемат зеленчуците само като гарнитура, ще го оценят като великолепно, апетитно и ефектно предястие. Вкусът му е нежен и млечен. Повечко чесън и черен пипер ще му добавят острота, но това е изцяло въпрос на личен вкус. Само не пестете копъра.

Начин на приготвяне:

За блата

1. Настържете тиквичките на едро, сложете ги в гевгир, посолете, разбъркайте добре и оставете да се отцедят. След това ги отцедете колкото можете по-добре на ръка.

2. Почистете чушките от семките и дръжките и ги нарежете на много ситни кубчета.

3. В голяма купа разбийте яйцата, добавете сол и черен пипер на вкус и крема сиренето и бъркайте докато се получи хомогенна смес. Към нея прибавете тиквичките, чушките, накълцания чесън и копъра и разбъркайте много добре.

4. Изсипете сместа в тава с размери 34/24 см, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до лек златист загар.

5. Извадете блата и го оставете да изстине.

6. Щом блатът изстине, го обърнете върху домакинско фолио и внимателно отделете хартията за печене. На нейно място нанесете плънката и разпределете равномерно по цялата повърхност.

7. С помощта на фолиото навийте руло. Завийте го с фолиото и приберете в хладилника за поне 3 часа.

За плънката

1. Сложете крема сиренето в купа. Добавете ядките, ситно нарязаните чесън и копър, черен пипер и разбъркайте добре.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа бадеми, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти