Рецептите на Катето Евро: тарама хайвер

Рецептите на Катето Евро: тарама хайвер

g
Снимка: Катето Евро
5 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

100 г пресен хайвер от риба
2 филии хляб
малка глава лук
чашка олио, колкото да поеме сместа
половин лимон
сол

Винаги у нас вкъщи сме си правили тарама.

Ето как:

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Купувам 100 г пресен хайвер от риба и го смесвам в накисната във вода и изтискана среда на 2-3 филийки хляб и една главичка настърган лук.

Сипвам по малко тънка стуя олио и сместа започва да бухва, става пухкава.

На принципа на майонезата е тарамата - сипваш олио, разбиваш с миксера и после още и още, докато стане гладка пухкава смес. 

Накрая прибавям сока от половин лимон, малко сол и по желание - пипер.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти