Маслини в тесто

Златисти хапки с вкусна плънка

Маслини в тесто
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

за тестото:
500 г брашно
200 мл затоплено прясно мляко
180 мл олио
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч. л. сол
за плънката:
300 г зелени маслини (без костилки)
20 мл олио
2 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 глава лук
за намазване:
1 жълтък

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в млякото и се налива към смесеното със солта брашно. Прибавя се олиото и се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса, тестото става тежко, не толкова еластично. 

Маслините, чушките и лукът за плънката се накълцват. Лукът се пържи в олиото, докато омекне, без да се карамелизира, прибавят се чушките и маслините, и се пържи още 2–3 минути. Сместа се охлажда.

Тестото се разделя на 20 малки топки, които леко се разточват, може и с ръце. Във всяко парче тесто се слага по малко от плънката. 

Срещуположните краища се затварят, като се притискат. Мажат се с разбит с вода жълтък и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Други рецепти:

Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти