Домашен чипс без пържене

Когато ви се иска да хапнете нещо по-различно

Домашен чипс без пържене
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Всеки знае, че чипсът не е сред полезните храни. Но като го приготвите в домашни условия, не го пържите и изобщо не използвате картофи, нещата стоят по различен начин.

Тази рецепта е интересна и не е особено сложна за изпълнение.

Необходими продукти:
5 бр. готови арабски питки (около 20 см диаметър) 
2 чаени лъжици червен пипер
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лютив червен пипер (по-желание)
1 чаена лъжичка сух пилешки или телешки бульон 
1/4 чаена лъжичка захар
1/4 чаена лъжичка сол 

Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и ги разбъркайте добре. Поставете ги в солница с по-едри отвори. Включете фурната на 180 градуса.

Поставете една питка на равна повърхност и напръскайте с вода, за да овлажните леко питката.Отгоре поръсете с подправки, обърнете и повторете същото от другата страна. Отгоре поставете следващата питка и повторете същото.

След като приготвите всички питки, ги притиснете с ръка. С резачка за тесто или за пица, или с обикновен остър нож, разрежете на две половини, а след това нарежете на триъгълници всяка половина.

Разделете триъгълници на отделни листи и ги наредете в тава и изпечете в предварително загрята фурна докато станат хрупкави.

Съхранявайте в плътно затворен съд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти