Свинско с лук, ябълки и стафиди

Страхотна комбинация на сладко със солено

5 от общо 1 гласа
105 мин.
Необходими продукти

свинско месо - 1 кг

лук - 3 глави  

ябълки - 3-4 бр 

праз - 1 стрък  

стафиди - 100 гр 

масло - 100 гр 

горчица - 2 с.л. 

пресен розмарин - 2-3 стръка  

прясна мащерка - 4-5 стръка 

бяло вино - 50 мл 

сол на вкус

черен пипер на вкус

За ценители е тази рецепта на Mate Kitchen за свинско с лук, ябълки и стафиди. Крехко, сочно, сладникаво, изненадващо – нищо общо с традиционните начини за приготвяне на свинско месо. Ще ви изкуши, ако не се страхувате да комбинирате сладко със солено и най-вече свинско с плодове.

Винаги сме казвали, че свинското и ябълките си подхождат и това ястие е поредното доказателство. Ако все още не сте убедени или пък се страхувате да опитате, винаги можете да започнете с нещо по-просто. Изпечете си хубава, сочна вратна пържола и след това на скарата или оребрения тиган сложете нарязана на кръгчета ябълка. Оставете я да се запече и щом ръбчетата започнат да се карамелизират, обърнете и повторете от другата страна. После я поднесете с месото. Опитате ли веднъж, завинаги ще се влюбите в тази комбинация и тогава нашето свинско с лук, ябълки и стафиди ще ви се стори много по-примамливо.

Имаме няколко различни вкуса, които се допълват великолепно. Сладостта на лука със сладостта на ябълките и приятните кисели нотки от стафидите. Дъхът на бяло вино, пикантността на горчицата и остротата на мащерката и розмарина. Не е сладко, балансирано е.

Картофите, които са обичайната гарнитура за месото, няма да ви липсват нито за секунда. Ако все пак държите на тях, може да си направите печени картофи на шайби с мащерка, предлагат от Mate Kitchen. Така ще можете да се насладите и на вкуса на свинското с ябълки, и на картофите, но без да ги готвите заедно.

Начин на приготвяне:

1. Накиснете стафидите в бяло вино.

2. Нарежете месото на порционни парчета и го задушете в разтопеното масло. Подправете със сол и черен пипер.

3. Щом месото смени цвета си, при него сложете нарязания на полумесеци лук. Задушете за около 10 минути и прехвърлете всичко в подходяща тавичка.

4. Към тях прибавете нарязания на ситно праз и обелените и нарязани на кубчета ябълки.

5. Към накиснатите в бяло вино стафиди прибавете горчицата и разбъркайте. Изсипете тази смес към останалите продукти в тавата, овкусете с пресен розмарин и мащерка, разбъркайте и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти