Свинско с картофи, ябълка и лук

Един по-различен вариант на любимото домашно ястие

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

4 дебели свински котлета
300 г картофи
300 мл бяло вино
50 г краве масло
1 зелена ябълка (сорт „Грени Смит“)
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
за маслото:
100 г краве масло (със стайна температура)
4 стръка мащерка
1 с. л. едрозърнеста горчица

Начин на приготвяне:

Ябълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки. 

Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката. 

Заливат се с половината от предварително разтопеното масло. Овкусяват се със сол и черен пипер. 

Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре. 

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура, от всички страни, до златисто. 

Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното. 

Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Маслото се разбърква с наситнената мащерка и горчицата. 

Завива се във фолио за свежо съхранение, като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне. 

Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и маслото.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти