Свинско филе с ябълки и сос от горчица

И гарнитура от картофки

Свинско филе с ябълки и сос от горчица
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за месото:

50 гр. масло
3 ябълки
500 гр. свинско бон филе
200 мл. пилешки бульон
1 1/2 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. готварска сметана
2 дафинови листа

Продукти за картофите:

1 кг. картофи
черен пипер
червен пипер
50 гр. масло
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете бон филето на медальони и го поръсете със сол и черен пипер. Нарежете ябълките на полумесеци и ги почистете от обелките и семките. Сотирайте ги в маслото за няколко минути от страна, докато се карамелизират. Извадете ги от тигана и ги оставете на страна.

Налейте малко зехтин и запържете медальоните за по 3 минути от страна. Налейте бульона, добавете горчицата  и оставете да къкри за 5 минути. Върнете в тигана ябълките. Прибавете два дафинови листа и оставете да къкри за още 1 минута. Свалете от огъня, добавете сметаната, солта и черния пипер и разбъркайте. Ястието е готово. Поднесете топло с гарнитура печени картофи на фурна. 

Приготвяне на гарнитурата:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Подредете ги в тава и ги поръсете с подправките. Отгоре нарежете на кубчета маслото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, като от време на време разбърквайте. Накрая включете горен нагревател за няколко минути, за да придобият златиста коричка. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти