Свински дроб по унгарски

С разкошен, богат сос

Свински дроб по унгарски
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

500 г свински черен дроб
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 скилидки чесън
4 с. л. доматен концентрат
100 г едро кълцана свинска наденица
50 г краве масло
1/2 с. л. червен пипер
пресен магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробът се почиства и се нарязва на ивици. Наденицата се реже на шайби, лукът – на полумесеци, чушките – на жулиен, а чесънът – наситно.

Дробът се запържва в половината от маслото. Изважда се. В същия съд се сипва останалото масло и се запържва наденицата. 

Щом се зачерви, се добавят лукът и чушките. Разбърква се, прибавя се и чесънът. 

Когато и зеленчуците се запържат леко, се сипва доматеният концентрат, поръсва се червеният пипер, наливат се около 150 мл вода и дробът се връща обратно в съда. 

Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с наситнен магданоз.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо

Свинско с фъстъци за 20 минути

Пълнени камби със свинско

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти