Свински бургер с ананас и колсло

Идеалното ястие за скара

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

500 г свинска кайма

4 сурови свински наденици

1 ч.л. едър лют червен пипер

1 с.л. жълти синапени семена

2 с.л. семена кориандър

4 скилидки чесън

бучка безсолно масло

шепа хлебни трохи

6 стръка пресен лук

1 лайм

сол и черен пипер

1 малък ананас

тъмнокафява захар

питки бриош

За салатата:

лют сос

3 с.л. майонеза

1 с.л. дижонска горчица

2 лайма, кора и сок

2 моркова

1 малка зелка червено зеле

Тези бургери се правят от свинска кайма, сурови свински наденички и стрити, предварително запечени, сухи подправки. Изпечени върху скара и съчетани с карамелизиран печен ананас и салата от червено зеле, моркови и майонеза в мека питка бриош, се превръщат в неустоимо удоволствие!

Начин на приготвяне: 

1. Запечете семената синап и кориандър заедно с лютия червен пипер в сух тиган, докато започнат да отделят аромата си. Прехвърлете ги в хаванче и ги счукайте. Добавете сол и черен пипер и стрийте добре.

2. Сложете каймата в голяма купа. Обелете суровите наденички и ги сложете и тях в купата. Добавете счуканите подправки. Настържете скилидките чесън и кората на лаймовете. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета бяла част на стръковете пресен лук. Накрая добавете хлебните трохи и маслото. Омесете всичко много добре с ръце.

3. Оформете плоски кюфтета, с дебелината на 1 пръст. Подредете ги в тавичка и ги поставете в хладилник за 30 минути.

4. Поставете кюфтетата върху скарата, на умерен огън и печете по 10-15 минути от всяка страна.

5. Разрежете ананаса на четвъртини, без да отстранявате дръжката му. Изрежете твърдата сърцевина на всяко парче. Поръсете вътрешната част с олио, а след това обилно с кафява захар. Поставете парчетата ананас върху скарата, със захарта надолу, върху директен огън. Печете 10 минути. След това изрежете кората на всяко парче и нарежете ананаса на ситно.

6. За колслото настържете червеното зеле и морковите в купа. Добавете настърганата кора и сока на 1 лайм. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

6. За дресинга за салатата в купичка смесете майонезата, горчицата и няколко капки лют сос. Добавете и нарязаната на ситно зелена част на стръковете пресен лук. Разбъркайте добре. Добавете 80% от дресинга в салатата и разбъркайте много добре.

7. Разрежете питките бриош на две и запечете половинките на скарата. Намажете долната половина с малко от останалия дресинг, върху него подредете карамелизиран ананас, върху него поставете кюфтето, а върху него - колсло. Захлупете с горната половинкаа на питката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти