Солен палачинков "джоб"

Солен палачинков "джоб"

0 от общо 0 гласа

Нужните ни продукти за палачинките са:

3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
Около 250 г брашно
и сол на вкус

А за плънката са ни нужни:
200 г шунка
3-4 големи гъби
печени червени чушки
сметана 
сол и черен пипер на вкус
масло 
1 домат
50 г кашкавал

Начин на приготвяне:
Започваме с приготвянето на сместа за палачинките. В купа добавяме яйцата, млякото и ги разбъркваме добре, а след това на 2-3 пъти добавяме и брашното без да спираме да бъркаме. След това идва ред на пърженето на палачинките. Намазваме тигана, който е загрят на средно висока температура със съвсем малко мазнина.

Изсипваме един черпак от сместа, като едновременно със спипването въртим тигана, така, че сместа да се разпредели равномерно по цялото му дъно. От тук нещата се опростяват много. Просто чакаме да излязат балончета и тогава обръщаме палачинката. След като я обърнем, са нужни само 40-50 секунди и е готова, повтаряме, докато не ни свърши сместа.

Когато палачинките ни са готови, нарязваме шунката, гъбите и чушките на дребно и домата на филийки. Продължаваме като в тиган сипем малко мазнина и в нея слагаме гъбките и шунката. Пържим ги, докато гъбите омекнат хубаво, а след това добавяме чушките и подправките. Накрая заливаме със сметаната. След това разбъркваме хубаво и плънката е готова.

Пренасяме се обратно на масата, където взимаме палачинка, в средата ѝ слагаме 1-2 супени лъжици от плънката и я завиваме по този начин. Готовите джобчета нареждаме в тавичка, поръсена с малко мазнина. Върху джобчетата нареждаме филийките домати и поръсваме с настърган кашкавал.

След това пъхаме тавичката във фурната за около 15-20 мин на 200 градуса, докато кашкавалчето се разтопи хубаво. След това ги вадим от фурната, по желание поръсваме с малко черен пипер и сервираме. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Шоколадови палачинки за закуска

Дантелени палачинки

Палачинкова торта

Картофени палачинки с праз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти