Сочно пилешко филе на тиган

Сочно пилешко филе на тиган

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

пилешко филе - 4 броя - 14.29 лв

балсамов оцет - 60 мл - 0.57 лв

зехтин - 25 мл - 0.45 лв

соев сос - 25 мл - 0.20 лв

горчица - 1 с.л. - 0.09 лв

кленов сироп или мед - 2 с.л. - 0.96 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Нашето сочно пилешко филе на тиган ще спаси вашата вечеря – довечера и всеки път, когато времето не стига за нещо по-сложно, когато се уговорите с приятели за импровизирано гостуване или пък ви се иска просто нещо леко, вкусно и набързо. Само за няколко минути получавате крехко пилешко месо, което не е сухо и безвкусно, а запазва сочността си благодарение на бързата марината от соев сос, кленов сироп (или мед), горчица и зехтин.

При добра организация за час и половина ще сте готови и с основното, и с гарнитурата. Забърквате маринатата за апетитното и сочно пилешко филе на тиган, потапяте месото в нея и го оставате да се маринова. Пред това време измивате зеленчуците за салатата, нарязвате ги и подреждате масата. Месото нека остане за накрая, за да е топло, когато го поднесете. В идеалния случай директно от тигана на масата.

Пухкаво картофено пюре, печени или пържени картофи са подходяща гарнитура, стига да разполагате с време за тях. Ако ли не, хрупкави пресни зеленчуци ще свършат чудесна работа. Може да забъркате бърза разядка на основата на сирене и да препечете филийки хляб. За разкош ги намажете със зехтин и риган – леко гръцко намигване. Така обикновеното сочно пилешко филе на тиган се превръща в центъра на малко угощение.

Десерт? Може и без него, но ако държите да останете на вълна леко, бързо и здравословно, цедено кисело мляко със сладко от боровинки или пък пресни боровинки ще бъде съвършеният финал.

  1.  В купа смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп, горчицата, солта и черния пипер и разбъркайте добре.
  2.  Изтънете пилешките филета с чук за месо. Потопете ги в маринатата и натиснете, така че да ги покрие изцяло. Приберете в хладилника за един час.
  3.  Загрейте тиган на умерена температура и изпечете без мазнина филетата по 4-5 минути от всяка страна. Накрая добавете от маринатата, обърнете още 1-2 пъти, извадете и поднесете.

Внимание: Съдържа горчица, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти