600 г пилешко филе
160 г прошуто крудо
24 листа салвия
50 мл вино марсала
50 г краве масло
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
За гарниране:
24 бр. дребни печурки
100 г рукола
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изтънете месото с помощта на остър нож и го нарежете на ленти. Овкусете със сол и пипер.
Върху всяка лента прошуто поставете лента месо, а отгоре листенце салвия (ако листата са по-големи, поставете половин листо).
Навийте рулца и ги фиксирайте с клечки за зъби.
Гответе рулцата в загрят зехтин от всички страни до златисто. Налейте марсалата, разбъркайте и по желание фламбирайте. Дръпнете съда от котлона, извадете месото и добавете маслото, сол и пипер на вкус.
Обелете гъбите и ги почистете от пънчетата. Овкусете със сол и пипер и залейте с разтопено масло. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете гъбите до златисто - за около 10 минути. Извадете ги от фурната.
Във всяка гъба поставете по малко рукола. Поставете рулцата върху гъбите и ги залейте със сос.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко