Салтимбока с пилешко

Малки вкусни хапки

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г пилешко филе

160 г прошуто крудо

24 листа салвия

50 мл вино марсала

50 г краве масло

30 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

За гарниране:

24 бр. дребни печурки

100 г рукола

30 г краве масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Изтънете месото с помощта на остър нож и го нарежете на ленти. Овкусете със сол и пипер.

Върху всяка лента прошуто поставете лента месо, а отгоре листенце салвия (ако листата са по-големи, поставете половин листо).

Навийте рулца и ги фиксирайте с клечки за зъби.

Гответе рулцата в загрят зехтин от всички страни до златисто. Налейте марсалата, разбъркайте и по желание фламбирайте. Дръпнете съда от котлона, извадете месото и добавете маслото, сол и пипер на вкус.

Обелете гъбите и ги почистете от пънчетата. Овкусете със сол и пипер и залейте с разтопено масло. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете гъбите до златисто - за около 10 минути. Извадете ги от фурната.

Във всяка гъба поставете по малко рукола. Поставете рулцата върху гъбите и ги залейте със сос.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти