Рецепта за индийски хляб роти

Нещо средно межди палачинки и арабски питки

Рецепта за индийски хляб роти
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Роти е вид индийски хляб, който много напомня на палачинките. Може спокойно да се каже, че са от едно семейство. Следващата рецепта е за осем порции роти, а времето за изпълнение е между половин и един час.

Необходими продукти:
1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена чаша топла вода

За разточване:
1/4 чаена чаша брашно
За намазване:
2 супени лъжиьи масло

Начин на приготвяне:
Смесват се брашното, солта и водата до получаване на меко тесто. То се омесва върху леко намазнена повърхност.
Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да почине за около 10 минути. След това се разделя на осем равни части, които се оформят като топки.

Взима се една топка и се притиска в брашно. Разточва се на кръг (около 10 сантиметра в диаметър), ако залепва - се поръсва леко с брашно.

Поставя се в загрят на средна температура сух тиган. Обръща се, когато роти започне да променя цвета си и по повърхността се образуват мехурчета. След няколко секунди се обръща отново. Натиска се съвсем леко с шпатула, за да се издуе. Премята се още веднъж.

Готовите роти трябва да имат светло кафяви петна от двете си страни. Намазват се с масло, докато са топли, поставят се в съд, покрит с кухненска хартия, който се завива след всеки поставен роти. 

Може да ги консумирате и със сладко и със солено, зависи от личните ви предпочитания.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти