Пълнени канелони

С доматена плънка и бекон

5 от общо 1 гласа
85 мин.
Необходими продукти

канелони - 8 броя 

стерелизирани домати на кубчета - 800 гр

бекон - 150 гр 

пармезан - 100 гр  

сирене рикота - 250 гр  

чесън - 2 скилидки  

олио - 2 с.л.  

риган - 1 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Черпим всички почитатели на италианската кухня с тези разкошни канелони с доматена плънка. Това са онези тестени цилиндри, които се продават в кутия, и които италианците традиционно пълнят със спанак и рикота или пък с кайма. Mate Kitchen са направили среден вариант – с домати, чесън, сирене рикота и малко бекон за вкус. Получава се семпло и непретенциозно, но истински вкусно ястие. А уханието ви подканва да си сложите голяма порция, да си налеете чаша вино и да се насладите на всяка хапка.

Знаете, че когато става въпрос за паста, италианците на слагат безброй много съставки в сосовете, а следват друга философия. Смисълът не е в количеството, а в това продуктите да са правилно подбрани, така че да извлечете максимума от техния вкус.

Пълнените канелони са домашно ястие, което се приготвя с наличните в италианския дом продукти. За бърза вечеря през седмицата е много добра идея, защото става бързо. За час и малко ще можете да го поднесете, като имате предвид, че през половината от времето се готви само, поясняват от Mate Kitchen. Направете му само една бърза салата, от рукола например, и това е всичко.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на тънки ивици и го запържете в зехтина.

2. Извадете го и на негово място сложете чесъна само да се парне и веднага след това излейте доматите. Оставете ги да се варят около 30 минути.

3. След като ги дръпнете от котлона, добавете при тях рикотата, ригана и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

4. Част от сместа разпределете на дъното на намазнена тава. Напълнете канелоните и ги подредете в тавичка, а останалото количество сос разпределете между тях.

5. Върху канелоните подредете ивиците запържен бекон, поръсете ги с пармезана и сложете ястието да се запече за 30 минути на 200 градуса.

Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти