Пилешки кюфтенца

Във вълшебна тенджерка

Пилешки кюфтенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за кюфтенцата:
500 г смляно пилешко месо
1 глава стар лук
1 скилидка чесън
1 филия бял хляб
малко мляко
сол
черен пипер
бял пипер
куркума
кориандър
лют пипер
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
няколко супени лъжици брашно за паниране
масло за запържване

За вълшебната тенджерка:
копър
магданоз
салвия
лук
черен пипер
дафинов лист
нарязани скилидки чесън

Приготвяне на каймата:
Накисваме филията хляб в малко прясно мляко. Ако нямаме готова кайма, смиламе месото сами. Добавяме пасирания лук и чесън, както и хляба към каймата. Прибавяме всички подправки и бакпулвера. Омесваме добре каймата и я оставяме за известно време в хладилника.

Приготвяне на вълшебната тенджерка:
На дъното на тенджера или дълбок тиган с капак изсипваме малко растителна мазнина. Подреждаме пресните подправки, лука, чесъна и всички останали съставки за плънката небрежно на дъното.

Приготвяне на кюфтенцата:
От каймата оформяме кюфтенца в желаната от нас големина. Оваляме ги в брашно и в тиган ги запържваме за много кратко от двете страни. Идеята е просто леко да ги запечатаме. После поставяме кюфтенцата във вълшебната тенджерка.

Подреждаме ги едно до друго, покриваме съда с капак и ги задушаваме за 30 минути. Котлонът ни трябва да е на най-ниската степен. Кюфтенцата поемат всички аромати от подправките, а излишната мазнина се отделя на дъното на тенджерата. В случая картофеното пюре е удачна гарнитура.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти