Пилешки бутчета с праз и гъби

Апетитно запечени

Пилешки бутчета с праз и гъби
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 пилешки бутчета
4 стръка праз лук
300 г микс от горски гъби (замразени)
150 г пушени свински бузи
300 мл бяло вино
40 г краве масло
4 стръка мащерка
2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките бутчета се разделят на горни и долни, а на долните се отстранява капачето. Пържат се до златисто в сух съд, като се слагат първо с кожата надолу. Изваждат се. 

Свинските бузи се режат на ивички и се запържват в сух тиган до златисто. Прибавя се почистеният и нарязан на шайби праз. Когато омекне, се налива бялото вино и се разбърка.

Сместа се прехвърля в тава, овкусява се със сол и пипер, добавят се размразените горски гъби. Отгоре се поставят бутчетата. Поръсват се с листенца мащерка, сол и черен пипер на вкус. 

Намазват се със смес от масло и мед. Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти