4 пилешки бутчета
4 стръка праз лук
300 г микс от горски гъби (замразени)
150 г пушени свински бузи
300 мл бяло вино
40 г краве масло
4 стръка мащерка
2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се разделят на горни и долни, а на долните се отстранява капачето. Пържат се до златисто в сух съд, като се слагат първо с кожата надолу. Изваждат се.
Свинските бузи се режат на ивички и се запържват в сух тиган до златисто. Прибавя се почистеният и нарязан на шайби праз. Когато омекне, се налива бялото вино и се разбърка.
Сместа се прехвърля в тава, овкусява се със сол и пипер, добавят се размразените горски гъби. Отгоре се поставят бутчетата. Поръсват се с листенца мащерка, сол и черен пипер на вкус.
Намазват се със смес от масло и мед. Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
Други рецепти:
Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко