Пиле „Жулиен“ за 20 минути

Пиле „Жулиен“ за 20 минути

Пиле „Жулиен“ за 20 минути
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

300 г пилешко филе
80 г нарязан бекон
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино „Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.
2. Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.
3. Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.

4. Гаси се с виното и се сипва малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.
5. Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.
6. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле

Пиле в патладжан на шиш

Пиле къри

Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти